Mathijs Huis in ’t Veld

Oprichter NLvoorelkaar

LINK-Fotografie-9037In 2011 heb ik onze social enterprise samen met Patrick opgericht met als doel om iedereen de zorg en aandacht te bieden die ze nodig hebben. De term participatiesamenleving was toen nog niet in zwang, maar wij zagen dat de samenleving moest gaan veranderen en dat we als Nederlanders nog iets meer voor elkaar moesten gaan doen. Om dit leuker en makkelijker te maken zijn wij online marktplaatsen voor vrijwillige inzet en burenhulp gaan lanceren! Als bagage neem ik een studie bedrijfskunde mee en heb ik een eigen studenten uitzendbureau opgezet. Hier waren we ook al veel met online bezig, maar ik miste een stuk maatschappelijke zingeving. Via tuktuks in India heb ik mijn roeping gevonden in het sociaal ondernemerschap en kan hiermee in ons bedrijf volledig mijn ei kwijt.

Je hebt grote kans mij al een keer te hebben ontmoet omdat ik veel gemeenten en welzijnsorganisaties bezoek om hen  te inspireren en te informeren rond de kansen van online marktplaatsen voor het versterken van de lokale vrijwillige inzet. Daarnaast ben ik regelmatig als spreker op landelijke congressen over dit onderwerp te vinden.

Naast mijn werk ben ik actief als bestuurslid bij Stichting Jarige Job, een enorm mooie club die het mogelijk maakt dat elk kind zijn verjaardag kan vieren. De armoede problematiek in Nederland is groter dan veel mensen denken, en kinderen zijn hier ook vaak de dupe van. Erg mooi om hier mijn ervaring in te brengen zodat elk kind straks hopelijk gewoon zijn verjaardag kan vieren!

Mijn streven is dat over twee jaar onze online marktplaatsen het eerste referentiepunt is voor Nederlanders die iets voor een ander willen doen. We zijn er met onze marktplaatsen in geslaagd om miljoenen extra uren vrijwillige inzet per jaar te faciliteren en zijn daarmee een lichtend voorbeeld voor andere landen in de wereld.