Patrick Anthonissen

Oprichter NLvoorelkaar

LINK-Fotografie-9095Ik ben mede-oprichter van NLvoorelkaar. 5 jaar geleden heb ik besloten dat ik doing good en doing business wilde combineren met mijn passie voor het internet. Na een zoektocht in het maatschappelijke domein werd mij duidelijk dat goede en betaalbare zorg een enorme uitdaging wordt voor onze samenleving. Daar is uiteindelijk NLvoorelkaar uit onstaan!

Samen met Mathijs is zorgvoorelkaar.com opgezet met als doel om alle mensen in Nederland de hulp en aandacht te bieden die zij nodig hebben.Voordat ik met NLvoorelkaar begon, had het ondernemersvirus mij al te pakken. Na mijn opleiding Technische Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven en 6 jaar werkervaring bij Unilever, heb ik een online veilingplatform voor restvoorraden opgezet en uitgerold in 18 landen in Europa. Deze ervaring met online marktplaatsen en het ondernemerschap bleken zeer goed van pas te komen bij de opstart van NLvoorelkaar.


Nooit heb ik het gevoel gehad dat ik als vrijwilliger werkte, maar als ik terugkijk dan is dat stiekem toch wel het geval. Zo heb ik tijdens mijn studie in het bestuur gezeten van een stagebemiddelingsbureau, in Rotterdam heb ik meegedaan aan een coachingsproject voor schoolverlaters en via Zorgvoorelkaar heb ik in de afgelopen tijd meerdere mensen computerhulp gegeven.


Binnen NLvoorelkaar ben ik met name verantwoordelijk voor innovatie: zowel voor de applicatie als ook voor nieuwe concepten. Samen met gemeenten en organisaties ben ik bezig om deze ideeën vorm te geven en leven in te blazen.


Over twee jaar zullen we zien dat we een revolutie hebben ontketend met NLvoorelkaar in het vrijwilligerswerk: het imago van vrijwilligerswerk is verjongd en verfrist en iedereen wil bij deze nieuwe beweging horen. Daarnaast zal het vinden van vrijwilligerswerk en vrijwilligers voor het grootste deel online plaatsvinden en hebben we gezorgd voor meer veiligheid.