Over ons

Onze visie

Wij geloven dat iedereen iets te bieden heeft, waar een ander misschien om verlegen zit. Een vlotte babbel, talent voor techniek, een passie voor poetsen, een sterke arm voor een boodschappentas of bijvoorbeeld een uurtje voetballen op zondag. Door wat de één kan te koppelen aan wat de ander nodig heeft, zorgen we ervoor dat mensen elkaar een handje kunnen helpen. Zo maken we de samenleving op een simpele manier leuker, vriendelijker en socialer.

 

NLvoorelkaar is een innovatieve social enterprise met een grote droom. Wij geloven in de kracht van mensen om maatschappelijke problemen op te lossen en gaan uit van het positieve. Er zit een enorm verborgen potentieel in elk individu om zijn/haar talent en tijd in te zetten voor de samenleving. Onze missie is om dit potentieel te ontsluiten, zodat we samen een prachtige samenleving realiseren waar iedereen van waarde is. Oftewel: “turning talent and time into social good”.

NLvoorelkaar is als social enterprise aangesloten bij Social Enterprise NL en is mede mogelijk gemaakt door Stichting DOEN. Wij werken zowel landelijk als lokaal (met lokale websites zoals Rotterdammersvooorelkaar.nl).

Meer weten over ons? Lees dan ons volledige verhaal of bekijk ons team.

Waar is NLvoorelkaar actief

NLvoorelkaar is in heel Nederland actief. Van Friesland tot Limburg, van Zuid-Holland tot Overijssel en van randstad (Rotterdam)  tot dorpjes die klinken als sprookjes (Knegsel en Wintelre bijvoorbeeld). Meer dan 55.000 gebruikers maken gebruik van NLvoorelkaar om elkaar te vinden en iets voor elkaar te betekenen. Daarnaast maken ook ruim 7.000 maatschappelijke organisaties zowel landelijk als lokaal gebruik van het platform om nieuwe vrijwilligers te werven.

In meer dan 40 gemeenten hebben we een bijzondere samenwerking: hier is een lokale variant van NLvoorelkaar actief, zoals Rotterdammersvoorelkaar. Met onze bewezen impact methodiek zorgen we lokaal voor nog meer naamsbekendheid, draagvlak en daarmee matches.

Resultaten NLvoorelkaar

Onze slimme marktplaatsen matchen al sinds 2011 dagelijks honderden keren vraag en aanbod op het gebied van vrijwillige inzet. Een actueel overzicht van de resultaten vind je hier.